Ode aan de zorg!

Deze week stond onze Lotte in het Veldhovens weekblad, met haar actie tijdens de week van zorg en welzijn. Lees hieronder het artikel dat geschreven is door Hannie Bettgens;

“In de Week van Zorg en Welzijn willen we willen mensen uit de zorg een complimentje.” Aan het woord Lotte van Nispen. Ze heeft een ontspanningsweek georganiseerd om gratis te kunnen sporten.

VELDHOVEN – “Mensen die in de zorg werken, werken vooral met veel passie”, zegt Lotte. In haar directe omgeving zijn meerdere mensen werkzaam in de zorg. “Zoals mijn moeder. Als ik zie hoe ze zich met liefde en plezier op haar werk stort. Vol passie en met respect. Ik vind dat het werk wat ze doen vaak wordt onderschat.”
Als voorbeeld geeft ze de veranderingen in de zorg. “Dat geeft vaak veel stress. Werken in de sector Zorg en Welzijn wordt mijns inziens vaak ondergewaardeerd. En daarmee bedoel ik niet alleen de mensen die werken in instellingen zoals een ziekenhuis, verpleeghuis of iedere andere professionele setting.”

Zorgdragen

Alle mensen die zorgdragen voor een ander zijn tijdens deze week welkom om gratis te komen ontspannen door te sporten. “Sporten is loslaten, een stukje ontspanning door inspanning. Even een momentje voor jezelf waarin je jezelf lekker kunt laten gaan.”
Goed voor jezelf zorgen is een goede basis om voor anderen te kunnen zorgdragen. “Tijdens de week van Zorg en Welzijn staan de deuren open om te komen kijken in een zorgcentrum of ziekenhuis. Daarom willen wij tijdens deze week ook onze deuren wagenwijd openstellen voor iedereen die zorgt voor een ander.”

Vanzelfsprekend

Ter verduidelijking geeft Lotte aan dat het aanbod ook geldt voor mantelzorgers, familieleden of vrienden. “We respecteren al deze mensen die bijna dagelijks zorgen voor anderen op gebied van zorg of welzijn. Met deze actie willen we een stukje waardering uitspreken, iets terug doen. Want het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend als je in de zorg werkt. Je doet het gewoon. Je maakt gewoon die lange dagen. Einde werktijd? Bijna niemand die in de zorg werkt gaat einde werktijd naar huis. Er is altijd nog wel iets te rapporteren. Iemand die nog even getroost word. Napraten met een collega over een meegemaakte situatie op je dienst. En dat allemaal zonder te mopperen omdat je nu eenmaal met mensen werkt en niet in een fabriek.”

Ontspanning

Er is de laatste jaren veel bezuinigd in de zorg. Meer werk door minder mensen. Mede daardoor is er veel negatieve aandacht in de media terecht gekomen. “Wij willen laten zien dat we het werken in de zorg zeer waarderen en willen de zorgers in het zonnetje zetten. Iedereen die wil kan gewoon binnenlopen bij Artisport in Veldhoven of Meerhoven en meedoen met een les Zumba, pilates, spinning of fitnessen. Net waar je zin in hebt. Even melden bij de receptie. Wees welkom en laat ons nu eens gewoon voor een stukje ontspanning voor u verzorgen.”

https://www.veldhovensweekblad.nl/nieuws/algemeen/666302/-even-een-momentje-voor-jezelf-

Share this post

Scroll naar boven

WORD NU LID!

SPORT 4 WEKEN GRATIS!

INCL. GRATIS GOODIEBAG MET HANDDOEK EN BIDON