PET-FLES INZAMELING

Plastic flesjes inleveren voor het goede doel en goed voor het milieu.

Je drinkflesjes inleveren? Dat kan bij Artisport voortaan heel gemakkelijk. Op onze locatie in Veldhoven en Meerhoven staan speciale inleverbakken. Ze vallen nogal op, want ze zijn voorzien van speciale wikkels. Gooi je plastic flesjes in de bakken en steun meteen een goed doel: “Het vergeten kind”

 

Per jaar komen er 900 miljoen kleine plastic flesjes op de markt. Een deel daarvan, zo’n tien procent, belandt in de natuur. En dat dat het milieu geen goed doet, is geen nieuws. Om dat plastic afvalprobleem aan te pakken, wordt er sinds vorig jaar ook statiegeld gevraagd voor kleine PET-flessen. Er is al een afname van 70 procent van weggegooide flesjes in de natuur.

 

Goed doel

Artisport heeft ervoor gekozen de statiegeldopbrengsten te doneren aan “Het vergeten kind”.

 

Het vergeten kind richt zich op kwetsbare kinderen en jongeren die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie. Zo zijn er ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek en er zijn ruim 55.000 kinderen waarbij het zo mis gaat dat ze niet meer thuis kunnen wonen.

 

Want hoewel uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren: dit gelukt geldt helaas niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

 

Ben milieubewust…Verzamel mee voor het goede doel en gooi je plastic flesjes in de speciale PET bakken.

Share this post

Scroll naar boven